Webwinkel voor babywinkel: Baby Plus uit Hoorn

02 dec Webwinkel voor babywinkel: Baby Plus uit Hoorn

Baby Plus is een prachtige winkel gevestigd in de kerk van het oude centrum van Hoorn (Noord-Holland). Vanuit die prachtige winkel bedienen ze klanten uit heel Noord-Holland. Naast de winkel waren ze op zoek naar een flexibel systeem om hun huidige voorraad- en kassasoftware te koppelen.

babyplus

Vraag

Baby Plus B.V. wilde naast enkele vanzelfsprekende wensen (een passend en mooi ontwerp) de focus leggen op de enkele uitgebreide wensen in productweergave. Baby Plus verkoopt veel zogenaamd samengestelde producten. Bij een bepaalde kinderwagen krijgt men soms een maxi cosi cadeau. Tevens wilde men dat de weergave van ‘smaakjes’ (maten/kleuren/uitvoeringen) integraal werkte met de afbeeldingen die er bij horen. De koppeling met de voorraad- en kassasoftware was een vereiste zodat catalogus, prijsvoering en voorraad in winkel en webwinkel gelijk is.

Uitwerking

Wij ontwierpen voor Baby Plus een webwinkel naar hun huidige huisstijl. Een webwinkel die aansluit bij de prachtige winkel in Hoorn. Een ontwerp die de expertise van Baby Plus uitstraalt, bezoekers duidelijk maakt dat het geen zolderverkoop is en het brede en diepe assortiment ruimte biedt.

De webwinkel heeft een volledig in te richten voorpagina waar ruimte is voor allerhande acties en uitingen. Daarnaast heeft Baby Plus de mogelijkheid om nieuwsartikelen en informatieve pagina’s toe te voegen. Daarbij is het mogelijk om relevante producten te koppelen. Tevens zijn er merkpagina’s voor weergave van producten per merk. De catalogus is zeer uitgebreid in filter en sorteeropties zodat de klant snel kan vinden waar men op naar zoek is.

In het ontwerp is gezocht naar een hele heldere stijl met icoontjes voor wishlist en winkelwagen. Het zoekveld staat op de voorpagina uitgeklapt, maar op alle vervolgpagina’s verscholen achter het zoekicoontje. Zoekresultaat in de quicksearch is per onderdeel weergegeven zodat het duidelijk is wat er gevonden is.

Naast de webwinkel hebben we ook een HTML nieuwsbrief ontworpen waarmee verschillende blokken tekst/afbeeldingen/producten heel eenvoudig geplaatst en gepositioneerd kunnen worden. Door de directe koppeling tussen webwinkel en nieuwsbrief is het voor de beheerders eenvoudig producten selecteren waarmee automatisch alle weergegeven informatie van een product in de HTML nieuwsbrief wordt geladen.

Download de gratis whitepapers  Bekijk alle whitepapers
David Stomph
david@yuluma.com

LinkedIn profiel - Is al meer dan 12 jaar internet ondernemer. Oprichter van Yuluma. Hielp al honderden ondernemers succesvol online. Getrouwd, en vader van 3 kinderen.

Geen reactie's

Geef een reactie