Voldoet jouw webwinkel al aan de nieuwe consumentenwet?

05 jun Voldoet jouw webwinkel al aan de nieuwe consumentenwet?

Vanaf 13 juni 2014 worden nieuwe regels van kracht met betrekking tot het online verkopen van producten en leveren van diensten. Dit geldt alleen voor B2C, dus van toepassing op professionele verkopers die leveren aan consumenten.

checklist nieuwe consumentenwet verkoop op afstand

Webwinkel checklist nieuwe consumentenwet verkoop op afstand

Enkele aanpassingen van de wet zijn de informatieplicht, het bestelproces en het herroepingsrecht. Met deze checklist controleer je of je webwinkel voldoet aan de nieuwe eisen. Het niet naleven van deze wetgeving kan tot forse boetes leiden oplopend tot €450.000.

Hier vind je de checklist: WebwinkelPro checklis twetgeving consumentenwet
Als je één of meerdere punten met nee beantwoordt, voldoet je webwinkel niet aan de wetgeving. Neem dan contact met ons op. Heb je vragen, schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen!

Wil je meer lezen over de nieuwe consumentenwet? Onze partner WebwinkelRecht heeft een factsheet met alle belangerijke punten: Nieuwe consumentenwet voor webshops.

Download de gratis whitepapers  Bekijk alle whitepapers
David Stomph
david@yuluma.com

LinkedIn profiel - Is al meer dan 12 jaar internet ondernemer. Oprichter van Yuluma. Hielp al honderden ondernemers succesvol online. Getrouwd, en vader van 3 kinderen.

Geen reactie's

Geef een reactie