NL domein host oplichting

03 okt NL domein host oplichting

Ze zijn er weer, de spooknota’s van NL Domein Host. Echter, brutaler dan voorheen. Niet zoals we gewend zijn een aanbod dat lijkt op een factuur, maar gewoon echt een factuur.

oplichting-nldomeinhost

Het bedrijf bestaat uiteraard niet (tenminste: nergens te vinden bij de Kamer van Koophandel) en daarom vinden wij het OPLICHTING.

Domeinnaam is geregistreerd via een anonieme service in Amerika. Er is geen website, en ook de SIDN is er al achter dat het een spookbedrijf is (dat werkt vanuit spanje, te zien aan het IBAN nummer BANCO POPULAR ESPAÑOL, S.A.). Immers de domeinnaam server is ingesteld op ns1.suspended-for.spam-and-abuse.com.
Wie kan dit dan wel stoppen?
Toch maar eens met de SIDN bellen, waarom ze een dergelijke partij die schadelijk is voor onze gehele branche zo zijn gang laten gaan.

Reactie SIDN: “Wij zijn wel in overleg geweest met Godaddy.com (registrant van de domeinnaam nldomeinhost.nl) maar wij kunnen juridisch niet zoveel doen. Er is overleg in Den Haag of spookfacturen strafbaar worden, dat zou voor ons dan wel aanleiding kunnen zijn om stappen te nemen”. Ze verwijzen ook door naar dit artikel over spookfacturen

Dan bellen we met de politie en vragen hen in hoeverre deze manier van oplichting strafbaar is. De reactie van de politie: “Helaas, het versturen van een factuur voor een dienst die niet geleverd is is geen strafbaar feit. Het is zaak voor de ontvanger om hier op te letten en de factuur niet te betalen”.

Ons advies:

 • Betaal nooit bij twijfel
 • Controleer of het bedrijf bestaat bij de Kamer van Koophandel
 • Let op over er nergens op de factuur staat ‘Dit is een aanbod en geen factuur’
 • Laat je nooit opjagen door korte termijnen, als u een domeinnaam wil registreren kost dat een paar euro en u kunt het ter plekke regelen door ons te bellen of in te loggen bij www.yulogin.nl
Download de gratis whitepapers  Bekijk alle whitepapers
David Stomph
david@yuluma.com

LinkedIn profiel - Is al meer dan 12 jaar internet ondernemer. Oprichter van Yuluma. Hielp al honderden ondernemers succesvol online. Getrouwd, en vader van 3 kinderen.

3 Reactie's
 • Nina m
  Geplaatst op 15:13h, 23 juni Beantwoorden

  Ja hoor, ik heb er weer eentje van nl domein host! €119,-

 • Ewout
  Geplaatst op 08:06h, 14 augustus Beantwoorden

  vrijdag 11-8-2017 ook een email ontvangen van ‘nl domein host’ van 175euro. en dat zonder enige adres gegevens van de ontvanger. is dus vrij makkelijk te herkennen als spam.

  vraag me wel af of het iban nummer niet geblokeert kan worden, het is een erg lang nummer langer dan gebruikelijk, begint met IT24L0103003…..

 • Tinus
  Geplaatst op 10:37h, 02 maart Beantwoorden

  Vandaag weer eentje ontvangen. Dus in 2018 gaan ze gewoon door. Onze overheid doet niets zoals gewoonlijk, slecht!!!

Geef een reactie