Orderpicker

Als de bestellingen dan met tientallen of hondertallen per dag binnenstromen dan komt er een nieuwe uitdaging. Hoe zorgt u ervoor dat al die bestellingen netjes worden ingepakt en verzonden worden?

Speciaal daarvoor ontwikkelden wij voor M Double You sportvoeding een oplossing. Bestellingen worden doorgezet naar de inpakafdeling alwaar men met een draadloze scanner aan de slag gaat. Men print de pakbon, verzamelt de spullen en scant deze stuk voor stuk waarbij het systeem de controle uitvoert op de juiste producten.

Zodra de order compleet is geeft het systeem een signaal en vraagt de computer aan de inpakker hoeveel dozen het resultaat van de inpakorder zijn. Afhankelijk van het antwoord print het systeem direct PostNL etiketten en wordt de order ingesteld op verzonden. De klant ontvangt een track&trace code om zijn verzending te controleren.

In grote lijnen is dat de werking van het systeem. Uiteraard zijn er nog wat situaties te bedenken die in de praktijk plaats kunnen vinden. Zoals dat een product ondanks een technische voorraad in het systeem toch niet voorradig blijkt. Of dat een order zo groot is dat deze door twee medewerkers ingepakt moet worden. Allemaal zaken die in het systeem zijn uitgewerkt.