MagentoGo en ProStores bewijzen dat kiezen voor een grote partij een schijnveiligheid is

04 jul MagentoGo en ProStores bewijzen dat kiezen voor een grote partij een schijnveiligheid is

Vandaag werd bekend dat Ebay (het bedrijf achter het Open Source pakket Magento) besloten heeft om MagentoGo niet langer te ondersteunen vanaf 1 februari 2015. Ruim 10.000 webwinkel eigenaren moeten op zoek naar een andere oplossing.

MagentoGo en Prostores stopt er mee

Als underdog krijgen we vaak van klanten te horen dat ze liever kiezen voor een platform dat door tienduizenden gebruikers wordt gebruikt. Men heeft dan het idee dat een groot bedrijf meer zekerheid biedt.

Wij stellen juist dat het bij het runnen van een webwinkel juist gaat om kwaliteit en schaalbaarheid. Dit vertellen we niet alleen om u ‘iets te verkopen’. We vertellen het omdat we 11 jaar ervaring hebben met relaties die eerst kozen voor bijvoorbeeld Magento en een stuk lichter terugkwamen van een koude kermis.

Ze investeerden duizenden euro’s aan een Magento specialist. Achteraf bleek dat er geen programmeurs in Nederland aan het werk gingen maar in het buitenland. Tot de oplevering ging alles als de gesmeerde blixem. Maar na controle bleek dan dan er niet was opgeleverd wat overeegekomen was en bij iedere wijziging moest de klant dan 2/3 weken wachten. Kortom, een drama.

Ik begrijp heel goed dat de voorstanders van de Open Source systemen zullen roepen: “gratis, plugins, zelf alles kunnen aanpassen, zelf hosting kiezen!”. Toch merken wij in de praktijk dat Magento eigenlijk alleen werkt met grote budgetten. Woocommerce alleen werkt voor eenvoudige webwinkels en beperkingen kent en Open Source per definitie last heeft van security updates die er voor zorgen dat maatwerk moet worden aangepast terwijl het vóór de update nog prima werkte.

Het is niet voor niets dat wij in 2004 zijn afgestapt van Open Source om WebwinkelPro te ontwikkelen. Zodat we onze relaties kunnen garanderen dat het systeem snel blijft (ook bij 50.000 artikelen!), aanpassingen snel kunnen worden doorgevoerd en wij geen last hebben van updates. Immers, als u een winkel heeft, is het feit dat u open bent en kunt afrekenen dan niet het allerbelangrijkste?

Download de gratis whitepapers  Bekijk alle whitepapers
David Stomph
david@yuluma.com

LinkedIn profiel - Is al meer dan 12 jaar internet ondernemer. Oprichter van Yuluma. Hielp al honderden ondernemers succesvol online. Getrouwd, en vader van 3 kinderen.

Geen reactie's

Geef een reactie