Kleurenkiezer, online je verfkleuren beheren en onthouden!

15 feb Kleurenkiezer, online je verfkleuren beheren en onthouden!

Voor Alson Verfgroothandel ontwikkelden wij op aanvraag een kleurenkiezer. Het bedrijf bood altijd al informatieve pagina’s aan met hierop diverse gangbare kleurenwaaiers. De wens was echter dat de klant door alle ruim 26.000 kleuren kan bladeren en deze ook direct kan selecteren als men een product koopt waarbij het opgeven van een kleur noodzakelijk is.

kleurenkiezen-verf-bestel-webwinkel

Daar komt nog bij dat er een prijsverschil is tussen donkere en lichte kleuren. Donkere kleuren zijn duurder, omdat er meer pigmenten in zitten.

De uitwerking van de kleurenwaaier is een popup venster geworden waarbinnen de bezoeker kan bladeren door de kleurenwaaiers, kan zoeken op trefwoord, en kleuren kan toevoegen aan zijn favorieten. Als men een kleur toevoegt aan zijn favorieten dan kan men zelf een naam opgeven. Handig als je bij die ene zaansgroene kleur kunt noteren dat het gaat om de ‘Garagedeur’, en het oud hollands wit kunt noteren als ‘kozijnen dakkapel’.

Als de bezoeker op een productpagina zit waar een donkere en lichte variant is dan toont de popup ook alleen donkere of lichte kleuren. Bij het aanklikken van de gewenste kleur wordt de kleurcode ingevoert en kan men het product in zijn winkelwagen plaatsen.

David Stomph
david@yuluma.com

LinkedIn profiel - Is al meer dan 12 jaar internet ondernemer. Oprichter van Yuluma. Hielp al honderden ondernemers succesvol online. Getrouwd, en vader van 3 kinderen.

Geen reactie's

Geef een reactie