10 jaar zwarte hondjes!

04 jul 10 jaar zwarte hondjes!

Vandaag 10 jaar geleden schreef ik Yuluma internet in bij de Kamer van Koophandel toen nog met de naam ‘DPB Internet’.

number-39489_1280

2003 – 2005

Vanaf een zolderkamer ontwikkelde ik eenvoudige sites in html. Al snel stapte ik over op websites die communiceren met een database. Via een relatie kwam ik in contact met een hele slimme jongeman die de deur tot alle mogelijkheden opende en begonnen de hersenen te kronkelen.

2005-2006

Naast websites ontwerpen en ontwikkelen hielden we – niet meer alleen maar in vof verband – ons ook bezig met het exploiteren van een kunstwebwinkel genaamd Lease Art. Daarnaast verzorgden we via de handelsnaam NK Promotie de promotie van de gemeente Alkmaar bij omliggende gemeenten. Doel was toeristen te motiveren een dagje Alkmaar te doen tijdens hun verblijf. Met de handelsnaam Eko Hosting boden we ecologische hosting aan, iets wat toen nog erg lacherig ontvangen werd en niet echt een succes werd. WebwinkelPro als pakket werd geboren vanuit ons reeds ontwikkelde webwinkelcms dat daarvoor nog geen naam droeg. DPB internet werd Yuluma op 1 februari 2006.

2007-2008

Bijna alle handelsnamen werden gestaakt zodat de focus kwam te liggen op websites en webwinkels. Ondertussen van vof en BV weer terug naar eenmanszaak. Vanuit een bovenetage op het industrieterein werd er dagelijks gewerkt met twee man en regelmatig een stagiaire.

2009-2011

Yuluma internet verhuisde naar een kantoorverzamelgebouw. Het hobbymatige was er nu echt vanaf. Op sneltreinvaart werd er nu doorontwikkeld aan projecten van klanten en aan onze eigen softwarepaketten. Alle overige activiteiten werden afgestoten of verkocht zodat de focus nu 100% werd gericht op webwinkels en websites. Het idee voor SportclubCMS werd geboren en uitgewerkt, een CMS puur en alleen voor sportverenigingen. YulumaCMS werd na twee jaar broeden gerealiseerd en WebwinkelPro werd snel volwassen.

2011-2013

Yuluma verhuisde i.v.m. groei naar een groter pand. Vanaf deze locatie heeft het bedrijf zich kunnen vestigen als betrouwbare partner voor het MKB. Met ondertussen vijf werkplekken en een vast team van specialisten worden wekelijks projecten opgeleverd en nieuwe technieken bedacht en uitgewerkt. Focus ligt volledig op webwinkels, websites en sportverenigingen die zich online willen presenteren of online willen handelen. Samenwerking met PostNL, UPS, DSV en Leza uit Hoorn wordt gerealiseerd en begin 2013 is de zesde werkplek een feit.

2013-20..

De toekomst zal het uitwijzen. Maar wat mij betreft groeien we gestaag door naar 9 werkplekken om nog sneller te kunnen inspringen op vraag van nieuwe en bestaande relaties. Wat techniek betreft willen we graag nog meer de diepte in. E-commerce staat wat mij betreft nog maar in de kinderschoenen en de hele wereld ligt open aan mogelijkheden om het gemakt te vergroten en de concurrentiepositie te versterken. Het is aan ons die uitdaging om te zetten in resultaat waar iedereen blij van wordt. Wij hebben ideeën genoeg en onze wekelijkse brainstorm levert alleen nog maar meer creativiteit op. Er is een duidelijke visie waar wij naartoe willen met de verschillende software pakketten.

Persoonlijk zijn de afgelopen 10 jaar een ware achtbaan geweest waarbij ik merk dat de afgelopen 2 jaar rustiger vaarwater zijn waar ik zo naar verlangd heb. De hechte band met mijn collega’s resulteert in een superteam. Thuis zijn er twee zoons en een derde kind op komst. Ik wil in het speciaal mijn vrouw Jeanine bedanken voor het feit dat ze altijd achter mij heeft gestaan, mij heeft ondersteund en altijd in mij geloofd heeft (ik lijk André wel ;-).

Bedankt!

Zonder relaties, collega’s en mijn vrouw die vertrouwen in mij toonde, scherp bleven en soms zeer kritisch waren was dit mij niet gelukt. Naast trots voel ik vooral dat Yuluma een beetje is van iedereen die meewerkte aan het succes en nog steeds achter het bedrijf staat. Graag wil ik iedereen die gebruik maakte van of meewerkte aan onze dienstverlening hartelijk danken voor het gestelde vertrouwen. We maken graag vóór en mét jullie nog veel meer mooie webapplicaties!

Download de gratis whitepapers  Bekijk alle whitepapers
David Stomph
david@yuluma.com

LinkedIn profiel - Is al meer dan 12 jaar internet ondernemer. Oprichter van Yuluma. Hielp al honderden ondernemers succesvol online. Getrouwd, en vader van 3 kinderen.

Geen reactie's

Geef een reactie